2010. május 2., vasárnap

Vasárnapi példakép

Egészen más zenei világra bukkantam a héten, mint amiket eddig mutattam. Egy fantasztikus, meditatíg jógazenét játszó művész szórólapja került a kezembe, és őt szeretném ma bemutatni Nektek.

 

IVO SEDLÁČEK


Az 1994-ben kiadott első albumai óta Ivo Sedláček felvételei egy lenyűgözően új fejezetet nyitottak a meditációk és relaxációk zenei világában.
A Jóga Zene elképesztő ereje abból fakad, hogy a zene emelkedettsége az előadó eredeti akusztikus hangszereiről a hallgatóra áramlik át. Lehet ez hegedű, brácsa, gitár, hangolt üvegpohár vagy monokord hangja, a zene gyógyító rezgései átjárják a testet és a lelket. Játékát hallgatva érezhető az éteri dallamok és az ősi mantrák felemelő energiája…

Ivo zenéje számtalan ember életébe hozott békét és harmóniát az egész világon. Befejezve tanulmányait a Prágai Zeneakadémián (Prof. Vaclav Snitil hegedű osztályában), Ivo öt éven keresztül tanult klasszikus zenét Indiában jól ismert tanároktól (N. Rajam, Sangeeta Shankar, Dinkar Kaikini, Hariprasad Chaurasia és mások). Személyes útkeresése vezette el nagy mesterekhez, s így megszerzett tapasztalatai zenéjében öltenek újabb és újabb érzékelhető formát.
Ivo a társalapítója a Fontana, Yamuna és a Kailash zenei együtteseknek, amelyekkel rendszeresen tart előadásokat Európában és Távol-Keleten.
A Szavita Jóga módszert Timcsák M. Gézával közösen dolgozták ki. Meditációt, mantrákat, csakra légzést, jóga nidrát, élő zenét és táncot is tartalmazó Szavita Jóga speciális kurzust folyamatosan tartanak Európában. A jógatábort, amely Timcsák M. Géza vezetésével évente kerül megrendezésre, Ivo mesteri zenéje teszi felejhetetlenné és megismételhetetlenné.
Ivo Sedláček egyedülálló „Titokzatos hegedű” koncertjeivel Európában és Ázsiában is otthagyta már a névjegyét.

Szövegért  és képért köszönet: http://jogazene.hu/ivo.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése