2010. április 12., hétfő

Megint kijavítottunk egy hibát

Vasárnap kilenctő megint volt órám. Újabban mindig reggeli program a hegedülés, de nem bánom. Remek lendületet ad a napnak.
Gyorsan megnéztük a vonóvezetést, és lassan végignéztük az Ave Mariat, hogy hol lehet könnyíteni a helyzeten. Mikor tegyek le egy egy újat előre, vagy tartsak lenn.
Egyszercsak felmerült a kérdés, hogy vajon miért pattog a vonó néha a húron... Valószínű nem nyomom rá eléggé a  vonót.  Nem egészen tudtam elképzelni hogy is nyomjam jobban, úgy hogy közben szép maradjon a kezem. Próbálkoztunk. Egyik percben felfedeztük, hogy teljsen nem jól fogom a vonót. 20 perc telt e mire egyszer siekrült jól a kezembe adni... begöröcsölt a kezem... de után tényleg nem pattogott a vonó. Nem voltma meggyőződve arról, hogy ma reggel meg tudom majd fogni jól, de sikerült, és nem pattotgott. 3-szor játszottam végig az Ave Mariat(már végig tudom játszani:)), de ezealatt a kezem is rendesen elfáradt. Be kell látnom, hogy sokkal szebben szól így mint az eddigi vonótartással:)

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Én egy újrakezdő hegedűs vagyok, és ugyanezzel a problémával küzdöm. A lefelé vonásoknál, főként ha húrváltás is történik, hajlamos pattogni a vonó, felfele soha. Pontosan mi volt rossz a vonótartásodban?

    VálaszTörlés
  2. Távolabb kellet az ujjakat tartani egymástól. De nálad lehet hogy egész más ám a gond....

    VálaszTörlés